MATERIAAL

SPORTMET

Je zwembril nooit meer beslagen!

Je hebt je badmuts opgedaan, wil je zwembril opdoen en ziet dat deze beslagen is. Wat nu?

Condensvorming komt tevoorschijn, omdat de temperatuur van de lens kouders is dan de lucht tussen je oog en je zwembril. Fabrikanten hebben daarom de zwembrillen vaak al uitgerust met een anti condens coating. Let er bij de aanschaf van een zwembril op dat niet iedere coating even goed is.

Hieronder vind je wat je wel kunt doen en juist niet moet doen om langer van je zwembril te genieten.

Zwembril naast open water

DOEN!

Houd je nieuwe zwembril droog! Dat kun je doen door een zwembril aan te schaffen, die goed aansluit en waar geen water in kan komen. Als het mogelijk is, pas voor de aankoop dan ook de gewenste zwembril. Doe de zwembril op de kant op of op het land op. Zo blijft de binnenkant de gehele tijd droog. Helaas is het niet te voorkomen dat de coating slijt mettertijd.

Spuug! Of lik even de glazen van je zwembril. Dat helpt en je tast de eventuele coating in je bril niet aan. Spuug heb je altijd bij je en het is goedkoop. Bedenk wel even wat je van tevoren eet! 😉

Anti condens spray helpt om voor een korte periode een goede coating te krijgen. Een spray of een stick kost ongeveer tussen de 5 en 14 euro.

Je bril afspoelen onder ons kraanwater (waar geen chloor in zit), helpt om je bril schoon te maken en dit tast de coating niet aan. Na de training kun je je zwembril het beste droog maken, zodat het rubber goed blijft.

NIET DOEN!

Je bril afspoelen in het zwembadwater helpt niet, omdat het chloor de coating beschadigd en je zwembril minder lang mee zal gaan.

Gebruik geen tandpasta of zeep tegen de condensvorming, dat kan ook de coating beschadigen of (deels) verwijderen.

Welke manier past bij jou?

SUCCES!

Lien

OOK INTERESSANT

SOMS IS EEN BESLUIT GENOEG