ZWEMANALYSE

SPORTMET

ZWEMANALYSE

Van ‘meten is weten’ heb je vast weleens gehoord. Wanneer je weet waar je kansen liggen om jezelf te kunnen verbeteren, is het eenvoudig om hier je trainingsprogramma op aan te passen. Een van de manieren om voor het zwemmen te meten hoe je ervoor staat, is om een zwemanalyse op techniek of op op je skills te laten uitvoeren.

Met de kennis uit de zwemanalyse richt je jouw trainingsprogramma in, zodat jij jouw gestelde doelen kan bereiken door gericht te trainen. 

Dat is echt slim trainen!

INZICHT VERKRIJGEN

De zwemanalyse over je techniek geeft inzicht in hoe jij op dit moment zwemt. Uit deze resultaten kun je zien waar je jezelf kan verbeteren om je gestelde doel te behalen. Je kunt winst pakken op je constante snelheid, je efficiëntie en/of het verminderen van blessures. Het geeft inzicht in welke aspecten van techniek en / of skills waardoor je je weerstand kunt beperken, voorwaartse snelheid kan genereren of behouden of je komt te weten hoe je minder snel vermoeid raakt (zie post: technische groei).

VIDEO ZWEMANALYSE

Wanneer je een zwemanalyse laat uitvoeren door SPORTMET, worden videobeelden geanalyseerd op de borstcrawl techniek en/of skills voor een triatlon. De analyse wordt toegepast op onderwater en boven water beelden waarin de borstcrawlslag of het uitvoeren van de skill goed is te zien. Er wordt met lijnen, cirkels en peilen aangegeven waar er winst te behalen valt of uitgelicht wanneer je borstcrawlslag of -skill optimaal is. De beelden kunnen worden stopgezet om meer informatie te geven. Door middel van een voice over wordt er uitleg gegeven over de bevindingen uit de beelden. Wanneer de videobeelden zijn geanalyseerd, krijg je de bewerkte versie van de zwemanalyse teruggestuurd en daarbij een overzicht in PDF van alle bevindingen. De beelden kun je altijd terug kijken.

OVERZICHT IN PDF

In het overzicht van SPORTMET staan alle bevindingen uit de zwemanalyse nog een keer kort aangegeven. Je borstcrawlslag wordt op verschillende aspecten beoordeeld op de uitvoering, zodat je kunt zien waar jij nog winst hebt te halen. Winst kan in verschillende doelen te behalen zijn, zoals de (constante) snelheid, efficiëntie en/of blessurepreventie (ook niet geheel onbelangrijk). Er worden ook oefeningen bij de punten gegeven waar jij aan kan werken ter verbetering.

PERSOONLIJK ADVIES

Aan het eind van het overzicht vind je jouw persoonijke advies over wat jouw specifieke focuspunt om aan te werken. De 'trainen met focuspunten methode' is ontwikkeld om niet de weg kwijt te raken in een wirwar van techniekoefeningen of te verdwalen in de keuze om aan zoveel verschillende verbeterpunten tegelijk te gaan werken. Focus op een bepaald aspect van de zwemtechniek, -skill of strategie, zorgt ervoor dat het super eenvoudig te implementeren is in je trainingsprogramma en je echt gericht traint op wat jouw beter, sterker en/of sneller gaat maken.

ONLINE MEETING

Mochten er nog vragen zijn, dan is het mogelijk om een half uur een online meeting in te schieten of te overleggen over de zwemanalyse of het advies dat je hebt ontvangen. Dat kan heel handig zijn als je verduidelijking wil van een focuspunt of wanneer je even wil overleggen over hoe je deze analyse in je trainingsprogramma kan implementeren. Ieder trainingsprogramma is weer uniek en SPORTMET kan je daar zeker een advies over geven.

VOORBEELD

Zwemanalyse van Jasmin. Dankjewel!

ZWEMANALYSE BASIC

80
 • VIDEO TECHNIEK ANALYSE
 • OVERZICHT TECHNIEK ANALYSE
 • PERSOONLIJKE WINSTPUNTEN
 • BIJBEHORENDE OEFENINGEN
 • ADVIES FOCUSPUNT
AANMELDEN
Recommended

ZWEMANALYSE COMPLETE

100
 • VIDEO TECHNIEK ANALYSE
 • OVERZICHT TECHNIEK ANALYSE
 • PERSOONLIJKE WINSTPUNTEN
 • BIJBEHORENDE OEFENINGEN
 • ADVIES FOCUSPUNT
 • ONILNE MEETING 30 MINUTEN
AANMELDEN

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

FOCUS IS KRACHT