MATERIAAL MAANDAG

SPORTMET

ZICHTBAAR IN HET DONKER

Wanneer je gaat hardlopen in het donker is het super belangrijk om dat ander verkeer je ook goed kan zien. Zichtbaar in het donker, kan je realiseren door goede verlichting en reflecterende kleding te dragen. Hieronder tips wat je allemaal kan dragen. Zorg er in ieder geval voor dat je aan de voor- en achterkant op een manier zichtbaar gaat zijn. Het advies is om én reflecterende kleding aan te doen én verlichting op je lichaam te plaatsen.

DRAAG EEN VEILIGHEIDSHESJE MET VERLICHTING

Dit veiligheidshesje met verlichting is echt heel licht en zit niet in de weg met de armbeweging tijdens het hardlopen. Het hesje sluit goed aan aan je lichaam en kun je ook bijstellen. Met dit hesje ben je zichtbaar in het donker met reflecterende stof en lampjes in het midden. Met alleen dit hesje aan, voldoe je al aan het advies.

KNIPPERLICHT ROOD

Knipperende lampjes zijn ook een goede manier om zichtbaar te zijn. Je kunt deze heel eenvoudig om je bovenarm doen en zodanig aantrekken dat deze de hele weg blijft zitten. Doe deze verlichting om de arm die aan de straatkant zit. Het verkeer wat er langs komt, ziet je meteen hardlopen.

REFLECTERENDE KLEDING

Tegenwoordig zijn de hardloopoutfits standaard al uitgerust met reflecterende strepen. Let er maar eens op. Dat zit niet alleen op een shirt of een jasje, maar ook op de broeken. Dus wanneer je een 'gewoon' shirt aantrekt of een 'oude' joggingbroek, houd er dan rekening mee dat die daar niet op zitten. Het is verstandig om een setje sportkleding te kopen vanwege de veiligheid, wanneer je in het donker wil hardlopen.

HOOFDLAMPJE

Kun jij wel wat zien in het donker? Soms kun je op paden terecht komen die niet verlicht zijn en dan is een hoofdlampje echt heel handig. Deze schijnt even bij, zodat jij kunt zien waar je loopt. En je bent meteen zichtbaar in het donker voor andere mensen.

REFLECTIEBAND

Een reflectieband kun je gebruiken wanneer je toch kleding aan doet tijdens het hardlopen, die niet of weinig reflecteren. Extra zichtbaar zijn is altijd veilig. Vergeet niet om ook nog ergens een lampje te plaatsen.

Zo, nu ben je echt wel zichtbaar!

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

JIJ BENT HET WAARD!