MATERIAAL MAANDAG

SPORTMET

WAT IS EEN GRAVELBIKE?

De gravelbike is ideaal voor de wintermaanden wanneer er meer bladeren op de weg liggen of wanneer het wat gladder is op de weg. Er zijn veersystemen opgenomen in het ontwerp, zowel bij het stuur als bij de zadel. Daardoor worden paden met zand, stenen en kuilen een stuk fijner, zelfs in de afdaling.

Ga je fietsen met de gravelbike, dan merk je meteen dat je veel meer ontspannen op de fiets kunt zitten. Lange tochten zijn goed te doen door dit fijne comfort. Daardoor kun je plezier maken en genieten van de omgeving waarin je aan het fietsen bent. Met een gravelbike kun je ook echt hard fietsen. Hoewel die daar minder voor bedoeld is.

Je kunt er dus op alle ondergronden mee fietsen, mits je de goede banden hebt gekozen. De keuze is reuze en loopt van 28mm tot 45mm. Fabrikanten kiezen vaak de gulden middenweg. Het ligt dus geheel aan de paden die je ermee gaat fietsen. Bij een extreme route, hoort ook een extreme profielkeuze. Op een weg van asfalt waarop je een tijdrit gaat trainen, kies je voor 28mm profiel.

In de video hieronder wordt heel goed uitgelegd wat een gravelbike is en het geeft meteen inspirerende fietsbeelden.
Het wordt uitgebreid en goed uitgelegd door Bicycling NL en Gravelrides.cc.

Is een gravelbike wat voor jou?

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

WAT EEN SPUL!