VOEDING VRIJDAG

SPORTMET

WAT EET JE VOOR JE TRAINING?

Wat eet je voor je training? Je wil ook niet halverwege je training zonder energie komen te zitten en de man met de beruchte hamer tegen komen. Aan de andere kant wil je geen kramp krijgen of tijdens je training het toilet moeten opzoeken. Wat heeft je lichaam nodig om de training goed te kunnen volbrengen. Voeding is je brandstof en wanneer je voeding niet optimaal is, zullen je prestaties ook achterblijven. Gelukkig is dat heel makkelijk op te lossen. Kies de juiste voeding!

Bananen

BANANEN

Bananen bevatten veel natuurlijke suikers. Je lichaam heeft dit nodig om voldoende energie te hebben tijdens je training. En bananen bevatten koolhydraten en kalium. Kalium zorgt voor een goede doorbloeding voor je spieren en zelfs een lagere bloeddruk.

Bessen

BESSEN

Bessen zijn niet alleen heel lekker, maar bevatten ook enorm veel energie. Wil je een energie boost, neem dan een besje met gezonde suiker en een heleboel vitamine C om je lichaam te laten werken op topsnelheid. Ook bessen bevatten kalium, wat helpt bij het spierherstel.

koffie

KOPJE KOFFIE

Koffie helpt dus niet alleen om je spierpijn te verhelpen. Het is ook een manier om ervoor te zorgen dat je spieren minder snel vermoeid raken en dus kun je je training langer volhouden. Drink je normaal gesproken geen koffie? Sla deze tip dan even over. Het kan ervoor zorgen dat je je minder lekker voelt.

Volkoren brood

VOLKOREN BROOD

Volkoren brood bevat veel koolhydraten die langzaam verteren. Eet volkoren producten en je kunt je training langer volhouden. Smeer er wat pindakaas of hüttenkäse op en je krijgt meteen de eiwitten binnen als voeding voor je spieren.

VERMIJD!

Eet geen zuivel, want dat kan slijm opwekken in de luchtwegen, zodat je ademhaling minder optimaal kan zijn tijdens je training.
Vermijd ook kruidig of heel vet eten en koolzuurhoudende dranken om maagzuren of andere maag- of darmklachten te voorkomen.

Wat eet je voor je training? Lekker en gezonde voeding!

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

ZORG GOED VOOR JEZELF!