MATERIAAL MAANDAG

SPORTMET

VINNEN

Wil je gericht trainen in het zwemmen, sneller groeien of op het oude niveau terugkomen? Dan zijn vinnen echt een must om te hebben. Het gaat hier natuurlijk over Zoomers of Powerfins!

ALLE VOORDELEN IN HET KORT

Je traint gemakkelijker en langer op race-pace. Wanneer je de vinnen alleen al aan hebt, dan kom je dichtbij je wetsuit ligging door het drijfvermogen en het grote oppervlak aan het uiteinde van de vin. Het versterkt je beenspieren en versoepelt de spieren van je enkels, waardoor je meteen deze flexibiliteit traint. Dit geeft zeker een positief effect op de techniek van je beenslag. En je kunt je focus makkelijk op je armslag leggen. Hierdoor kun je deze techniek aanpakken of het ritme verhogen. 

Dus heb je nog geen vinnen? Dan is het nu de tijd om een paar uit te gaan zoeken, zodat je je straks snel kan ontwikkelen in het zwemmen.

WAAR LET JE OP?

Zorg dat de vinnen strak om je voet zitten en je wil ook dat ze blijven zitten. Je voeten zullen niet opzwellen doordat je deze belast of door warm weer, zoals bij het hardlopen of wielrennen. Dus kies liever een maat kleiner, dan een maat te groot. Je krijgt ook echt eerder kramp wanneer je de vinnen moet 'vasthouden', omdat ze bijna uit gaan.

Let er ook op dat het materiaal uit een geheel bestaat. Zo zijn er geen randjes of naadjes die je kunnen gaan schuren of irritatie kan veroorzaken.

AANRADERS

De Powerfins van Arena en de vinnen van Speedo zijn echt aanraders en zie ik ook regelmatig bij andere atleten op de kant liggen tijdens de training.

Train gericht met vinnen!

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

WAT EEN SPUL!