TRAININGEN TRIATLONZWEMMEN

TRAINING TRIATLONZWEMMEN

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de training triatlonzwemmen. Hieronder vind je allerlei informatie en data waarop de trainingen worden georganiseerd. Het streven is om elke week een training triatlonzwemmen te geven, zodat je daar weer aanwijzingen en oefeningen kan ontvangen om daarnaast zelf gerichter te kunnen trainen voor het zwemonderdeel. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de afstand waar je voor wil gaan en op welke techniekpunten jij nog een verbeterslag kan maken. De skills worden wel gezamenlijk geoefend. En we houden ons aan alle regels!

Wanneer de trainingen in open water worden georganiseerd, verzamelen we eerst op de afgesproken plek en dan kleden we ons om. 10 minuten later begint de echte training en gaan we het water in of wordt er instructie gegeven.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

In de trainingen triatlonzwemmen ga je aan de slag met je zwemtechniek en -skills die je nodig hebt wanneer je jouw triatlonwedstrijd gaat doen. Dat er aandacht is voor zwemtechniek dat is vanzelfsprekend. Toch zal het anders kunnen zijn dan je gewend bent, omdat er ook rekening wordt gehouden met je zwemtechniek in wetsuit. Het kan zijn dat je individuele oefeningen krijgt, terwijl we trainen met een groep.

Denk bij het trainen van je skills aan het trainen van jouw start, hoe je gemakkelijk om een boei kan zwemmen en wat je kan doen om zo goed mogelijk uit het water te komen om verder te gaan op de racefiets. Wil je meer over triatlonzwemmen weten, klik dan hier.

WAT NEEM JE MEE?

Doe je zwemkleding al aan onder je gewone of sportkleding. Wanneer je sportkleding aan doet, is dat beter voor het behoud van je zwemkleding.

Neem een zwemboei, wetsuit, zwembril, 2 zwemcaps en je bidon mee. Andere zwemmaterialen, zoals paddles of Powerfins mag je meenemen wanneer je deze hebt. Powerfins mag je ook aandoen als je zelf nog niet overtuigd bent van je uithoudingsvermogen of de snelheid. In deze post lees je wat je mee kan nemen om goed voorbereid in het open water te gaan: Bereid je voor op open water zwemmen.

Vergeet dus niet je ondergoed mee te nemen en een handdoek om je na de tijd te kunnen afdrogen en omkleden.

Of je een wetsuit draagt tijdens een training triatlonzwemmen is geheel een eigen keuze. Het is verstandig om deze aan te doen wanneer de buiten- en/of de watertemperatuur voor jouw aan de koude kant zijn.

WE HOUDEN ONS AAN DE REGELS!

De regels waar we rekening mee moeten houden zijn de volgende:

- Zorg dat je je zwemkleding al aan hebt onder je gewone of sportkleding;
- Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen;
- En wees sportief!

KOSTEN & AANMELDEN

Om mee te doen met de trainingen betaal je €4,- per training van een uur. Je kan je aanmelden en meteen betalen met IDEAL door het aanmeldformulier hieronder in te vullen.

Kom je met de auto? Houd er dan rekening mee dat parkeren €5,- kost per keer of je hebt een parkeerabonnement (helaas zijn die al uitverkocht). De fiets mag je gratis stallen.

EN VERDER...

Heb je nog vragen over de trainingen of heb je in de training je vraag niet gesteld? Stuur dan een mailtje naar info@sportmet.nl.

DATA
TRAININGEN TRIATLONZWEMMEN

GEEF JE OP VOOR DE
TRAINING TRIATLONZWEMMEN

Totaal: € -

EEN BESLUIT IS GENOEG!