STRATEGIE ZONDAG

SPORTMET

STRATEGIE BEPALEN VOOR je TRIATLON

Strategie bepalen voor je triatlon. Hoe staat het nu met jouw trainingsprogramma? De afgelopen zondagen zijn er verschillende vragen gesteld. Met de antwoorden die jij hebt gegeven, kun je je trainingsprogramma aanpassen en gericht(er) gaan trainen. Dit is super handig, want je traint alleen wat je nodig hebt: niet meer en niet minder! Het plan is uniek en alleen voor jou om maximale groei te bereiken. Hoe bijzonder en leuk is dat? De vragen heb ik hieronder even op een rijtje gezet, zodat je deze nog even kan nalopen. Wie weet kan je nog wat aanpassen.

JOUW TRAININGSPROGRAMMA!

Wat is jouw doel voor 2021?

WAT IS JE DOEL VOOR 2021?

Wat is je doel voor 2021? Doe inspiratie op uit de antwoorden van andere triatleten of ga lekker op onderzoek naar je eigen doel. Je hoeft niet per se een wedstrijd als doel te hebben. Kies je voor een strategisch doel hoe je de wedstrijd in gaat, een doel over techniek of skills die je je nog eigen wil maken of ga je voor een beter voedingsschema? Het is helemaal aan jou!

Train met jouw eigen plan

MAAK JE EIGEN SPORTPLAN

Wat is je doel? Wat is je motivatie? Waar heb je nog aan te werken als het gaat om techniek en je skills? Heb je al je materiaal op orde en alle spullen in huis? Je voeding is je brandstof. Let je dan ook op je voeding?
Dit is een mooie eerste opzet voor jouw eigen trainingsplan.

Meten is weten

METEN IS WETEN

Heb je al analyses laten doen voor het hardlopen of het zwemmen? De resultaten hiervan laten zien wat je technisch kan verbeteren voor meer snelheid of door je efficiënter met je energie om te laten gaan.

Hoe zit het met je uithoudingsvermogen of snelheid? En wat zegt je hartslag over jouw herstel? Heb je nog kracht of flexibiliteit te trainen? En hoe zit het mentaal? Geef je snel op of ga je te lang door met het risico op blessures?

Er zijn heel veel testen die je kan doen. Vertrouw ook op je eigen oordeel.

LIGT DE FOCUS OP HET TRAINEN VAN SNELHEID OF AFSTAND

GA JE VOOR SNELHEID OF AFSTAND?

Het is echt een hele belangrijke vraag aan jouw. Wat ga je trainen? Want het antwoord dat je geeft op deze vraag heeft invloed op alle andere vragen die er gesteld zijn en gaan worden. Je hebt te maken met een heel ander trainingsprogramma wanneer je kiest voor snelheid of voor afstand.

Zwemanalyse

HOE ZIT HET MET JE TECHNIEK?

In alle drie de sporten heb je te maken met techniek. Het zwemmen is wel de meest technische sport van de drie, omdat je daar te maken hebt met het water. Bij het wielrennen kun je denken aan bochtentechniek, de goede lijn pakken of heel simpel je traptechniek. Hardlopen heeft niet voor niets de loopscholing ontwikkeld. Wanneer je techniek goed is tijdens het lopen en je dat ook vast kan houden, voel je dat op je snelheid en de efficiëntie van het lopen.

WELKE SKILL VAN JOU HEEFT VERBETERING NODIG

VERGEET JE SKILLS NIET!

Welke skills heb je nodig? Dat is afhankelijk van welke wedstrijd je hebt uitgekozen. Heb je hier nog winst op te behalen of gaat je focus geheel naar techniek, kracht of flexibiliteit?

Heb jij je wedstrijdstrategie al bepaald?

WAT IS JE WEDSTRIJDSTRATEGIE?

Ga je als een speer weg of heb jij nog een eindsprint in de benen? Op welk onderdeel van triatlon ga je je focus leggen?
Je hebt niet alleen techniek of skills te verbeteren. Wanneer je je strategie hebt bepaald, heb je daar ook rekening mee te houden.

Kies je coach!

HEB JE DE GOEDE TRAINER(S)?

Het klinkt echt heel hard als je deze vraag krijgt. Je trainer of coach is vast heel lief en heeft alle goede intenties en past de beste trainingsmethodes toe. Super! Maar word jij er ook beter van? Heb je weleens een andere trainer of coach geprobeerd?

Herstel na je training met voeding

GEEF JE JE LICHAAM VOLDOENDE EN DE JUISTE BRANDSTOF?

Je voeding is je brandstof en het is heel belangrijk dat je ook die afstemt op de activiteiten die je doet. Ook helpt de juiste voeding je sneller en beter herstellen. Super belangrijk wanneer je zoveel traint als een triatleet! Wanneer je graag hier meer over wil weten, kijk dan even bij Justine op de site. Je kan daar ook vragen stellen, heel handig!

Jezelf motiveren tijdens het sporten

EN HOE ZIT HET MET JE MOTIVATIE?

Motiveer jezelf niet alleen tijdens het sporten, maar ook om je gestelde doelen te gaan behalen. Maak er kleine stapjes van, zodat het niet als een grote bulldozer op je af komt. Iedere keer wanneer je weer een subdoel hebt behaald is het tijd voor een kleine 'hoera' moment, zodat je je elke keer weer beloond om verder te gaan. Daar krijg je energie van en kom je als vanzelf bij je doel uit!

Druk in je hoofd?

PAK JE OOK JE RUST?

Motiveer jezelf niet alleen tijdens het sporten, maar ook om je gestelde doelen te gaan behalen. Maak er kleine stapjes van, zodat het niet als een grote bulldozer op je af komt. Iedere keer wanneer je weer een subdoel hebt behaald is het tijd voor een kleine 'hoera' moment, zodat je je elke keer weer beloond om verder te gaan. Daar krijg je energie van en kom je als vanzelf bij je doel uit!

Haal meer uit je ademhaling

HAAL JIJ ALLES UIT JE ADEMHALING?

Goed ademhalen is echt geen kunst en iedereen kan het. Het levert zoveel aan voordelen op voor je energie en algehele gezondheid. Tijdens het sporten goed ademhalen zorgt ervoor dat je duurvermogen optimaal is, dat je snelheden langer kan volhouden en dat je kan rekenen op een sneller herstel. Dus je focus verleggen op een goede ademhaling is zo verstandig!

Strategie bepalen voor je triatlon. Is het gelukt?

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

STRATEGIE IS GERICHT OP JE DOEL AF GAAN