RECEPT:
POKE BOWL MET KIP & mANGO
Als duursporter kun je lekker wat eiwitjes gebruiken zo na een training. Het is goed voor spierherstel en spier-opbouw. Fruit is gezond voor de vitaminen. Koken is voor een duursporter heel belangrijk en ook dat dat niet zo lang duurt. En dan is dit recept met kip en mango echt heel geschikt. Het is super makkelijk te bereiden en duurt niet lang. Mijn tip is om iets meer te maken dan het aantal personen. Zo lekker is het!
WAT HEB JE HIERVOOR NODIG?
- VOOR 4 PERSONEN
- 300 gram basmati rijst
- 300 gram kipfilet (2 of 3 filetjes)
- scheut wokolie
- 1 teentje knoflook
- 1 scheut ketjap
- 1/2 mango (of half doosje uit de vriezer)
- 12 snoeptomaatjes of 2 tomaten in stukjes
- 1/3 komkommer in stukjes
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 theelepels soya
- 1 flinke schoot chilisaus (of een halve chilipeper)
ZO MAAK JE HET
- Zet de basmatirijst op door deze in een pan met kokend water te doen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe de wokolie in de bakpan en fruit de knoflook 1 minuutje. Bak de kipfilet in de knoflook goudbruin door de scheut ketjap erbij te doen.
- Snijd ondertussen de andere groente en maak de saus. De saus maak je door de sesamolie, soya en de chilisaus bij elkaar te doen en door te roeren. De verhouding is dus 3:2:1
- Wanneer de rijst klaar is, kan je beginnen met opscheppen. Schep iets meer dan de helft van de kom vol met rijst. Aan de rand komen de stukjes komkommer, tomaat en mango en in het midden de goudbruine kipstukjes.

EET LEKKER!
Zo makkelijk en zo lekker!