PASTATIJD!
Tortellini met pesto, kip, champignons en tomaatjes
Het is heel vaak: Pastatijd! Sporters en hun pasta, daar kun je niet omheen. Er is vaak zelfs een pastaparty de dag voor de wedstrijd. Het vult goed, het is snel klaar en makkelijk te maken. Wanneer je genoeg varieert, smaakt past elke keer weer anders. Daarom is het tijd om een makkelijk pasta recept te delen. Dan blijft het ook een super lekker gerecht om van te smikkelen!
Het recept is ongeveer voor 4 personen of 2 hele hongerige triatleten!
WAT HEB JE HIERVOOR NODIG?
- 2 pakken Verse Tortellini (met tomaat, kaas of champignons vulling)
- 4 theelepels groene of rode pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
- half emmertje Snoeptomaatjes
- half bakje kastanje champignons
- ongeveer 200 gram kipfilet
- kipkruiden
- een scheut ketjap
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
HET BEGIN...
Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Doe de pasta in een pan met kokend water. Zet de koekenpan op je fornuis en wanneer deze heet is, doe je er een scheut olijfolie in en fruit je de knoflook een minuutje. Daarna doe je de stukjes kipfilet erbij met de kip kruiden en een scheut ketjap. De keuken gaat heerlijk ruiken daardoor en de kip wordt lekker bruin. De stukjes kipfilet hebben even de tijd nodig om te garen, dus...
ONDERTUSSEN
Ondertussen maak snijd je de snoeptomaatje en de kastanje champignons in kleine stukjes. Doe deze als de klaar bent bij de stukjes kipfilet in de pan, samen met 4 flinke theelepels door jouw gekozen pesto.
EEN MINUUTJE NOG
Een minuutje even meebakken en dan is het gerecht al klaar!
Dat ging snel en super makkelijk, toch!?

ALLES IN EEN SCHAAL
Doe de pasta in een schaal, samen met de kastanje champignons, snoeptomaatjes en de kip et voilà! Pastatijd!