DYNAMISCHE DONDERDAG

SPORTMET

HEB JE HET MOEILIJK TIJDENS HET SPORTEN?

Je bent aan het trainen en het gaat allemaal niet zo lekker. Je probeert het om te draaien, maar dat lukt ook niet. Heb  je het moeilijk tijdens het sporten? Kijk dan eens een tijdje boven de horizon. Dat gaat je zeker helpen. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

IN EEN DIP

Wanneer je aan mensen denkt die in een dip zitten of die het ook zwaar hebben met de training, dan beschrijven we dit allemaal ongeveer hetzelfde. Iemand laat zijn koppie en zijn schouders hangen laag. Een persoon in een dipje kijkt alsof hij of zij bijna gaat huilen. Het lichaam is ingezakt en de huid is bleek. Het energieniveau is super laag.

Deze omschrijving is best precies. Vind je niet? Als je nog nooit iemand gezien zou hebben die in een dipje zit, dan zou je dit zo na kunnen spelen. Dit is echt onderzocht en de ruimte meerderheid van de deelnemers beschrijft een depressief persoon (een persoon in een dip) op dezelfde wijze.

BLIJ EI

Een blij ei zou je echt heel anders omschrijven. Misschien omschrijf je een blij ei wel als iemand die bijna huppelt en volop energie heeft. Iemand die rechtop loopt met de borst vooruit en het hoofd opgeheven. Een persoon met een gezonde kleur op zijn of haar gezicht. De glimlach is in de verte nog te zien. Deze persoon straalt volop! blijdschap en energie uit.

HOE DAN?

Het is niet alleen het beeld dat we hebben van personen die blij zijn of verdrietig. Het is daadwerkelijk zo, dat we ons hele lichaam gebruiken om onze gevoelens te tonen. Vaak gebeurt dit niet eens bewust. Lichaamstaal is niet voor niets het overgrote deel van onze communicatie. Wanneer je er bewust van bent, dan kun je door middel van de bewegingen of houdingen die je veranderd, ook veranderen wat je denkt.

EEN TRUCJE!

Boven de horizon kijken is truc waarbij je je houding inzet om je anders te laten denken. Je hoofd en je lijf zijn echt verbonden met elkaar. Wil je hier meer uithalen, dan heeft ook dit onderdeel training nodig. Des te vaker je dit doet, des te sneller en langer je hier voordeel van gaat hebben. Nu zeg ik zeker niet dat je alleen gaat trainen wanneer je het moeilijk hebt of dat je het jezelf moeilijk moet maken. Dat is helemaal niet de bedoeling. Moeilijke tijden maakt iedereen mee. Soms is het een training, soms is het een hele periode. Doe hier dan je voordeel mee!

KIJK BOVEN DE HORIZON

Dus...
Begin met je ogen omhoog te kijken boven de horizon en je zult zien dat het sporten beter zal gaan!

HEB JE HET MOEILIJK TIJDENS HET SPORTEN? KIJK BOVEN DE HORIZON

Wist je dat wanneer je boven de horizon kijkt, het moeilijker wordt om verdrietig te zijn?

Succes,

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

NIET ALLES HOEFT TE LUKKEN