DENDER DINSDAG

SPORTMET

HARDLOPEN EN HET REGENT!

Oh jee, je kijkt naar buiten en je ziet dat het regent, terwijl je nog een training op de planning hebt staan. Ook buienradar geeft niet veel hoop op een droog tijdstip. Hardlopen en het regent. Sowieso is het een goed idee om een training te doen in of net na een regenbui, want dan is er meer zuurstof in de lucht! Maar wat kan je doen om het jezelf gemakkelijker te maken? Hieronder een paar tips die je gaan helpen!

DRAAG STRAKKE EN DONKERE SPORTKLEDING

Wit schijnt door als er water op komt, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Draag dus donkere kleding en dan ook het liefst echt sportkleding. Katoen gaat namelijk schuren en dat kan resulteren in een schuurplek of zelfs een blaar. Zorg ervoor dat de onderste laag strak om je lijf zit, want dan blijf je beter op temperatuur.

PETJE OP!

Wanneer het best wel een beetje regent, dan is een pet echt ideaal om het water uit je ogen te houden. Zeker wanneer je wat tegenwind hebt en de druppels naar je toe worden geblazen. De klep van de pet voorkomt dat je water in je ogen krijgt en daardoor zie je in ieder geval waar je naartoe loopt. Heel handig!

VERGEET JE REGENJAS NIET!

In Nederland is een regenjas voor het hardlopen geen overbodige luxe. Lekker wind- en waterdicht en toch ademend materiaal, dat is echt heel handig om te hebben. Het voorbeeld hiernaast is een lekker vrolijke jas bij de Decathlon verkrijgbaar.

Kies je voor een goedkope poncho of een normale regenjas, dan heb je vaak last dat deze 'in de weg' gaan zitten. Deze zijn heel ruim, zodat je ze over kleding heen kan trekken en met hardlopen heb je net wat minder aan.

HELD OP SOKKEN

Natte sokken in de schoenen, wat is dat een naar gevoel! Iedereen heeft het vast een keer meegemaakt. Of je nu in de badkamer in een plas water bent gestapt met sokken aan of wanneer je gaat hardlopen en je opeens een natte sok voelt, iedereen kent het gevoel. Draag geen katoenen sokken, maar draag echte hardloopsokken. Dat voorkomt schuurplekken of zelfs blaren. Bij de Decathlon heb je 3 paar van deze sokken voor een paar euro.

TAPE JE HARDLOOPSCHOENEN

Heb je hardloopschoenen die aan de voor- en bovenkant water doorlaten? Deze kun je tapen met ducktape. Tape alleen de bovenkant van de schoen in en niet de zool en voilà, je hebt een waterdichte schoen.

Hardlopen en het regent. Lekker hè!?

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

JIJ BENT HET WAARD!