DYNAMISCHE DONDERDAG

SPORTMET

DRUK IN JE HOOFD?

Je herkent dat vast. Een gevoel dat je nog zoveel moet doen en geen tijd hebt om het allemaal te doen of niet weet waar je gaat beginnen. Druk in je hoofd? Ja! Dat is het op dat moment. Het is chaos en wanneer je dit toelaat, dan komt er uiteindelijk niets uit je handen en het sporten gaat dan ook bagger. Je rust is je training en daarmee wordt ook rust in je hoofd bedoeld. Dus haal even diep adem en misschien nog een paar keer en stel jezelf dan deze vragen:

IS HET BELANGRIJK?

Soms maken we ons druk om echt super kleine dingen. Bijvoorbeeld een cadeautje dat we nog moeten kopen, terwijl we ook weten dat het de gedachte is waar het om gaat en we het allemaal veel meer waarderen dat je er bent. Of we kunnen ons echt druk maken over of we het goed doen en dan gaan we ons vergelijken met alle mensen die beter zijn of ons toetsen aan wat er op social media staat. Is dat belangrijk? Is het niet veel belangrijker dat je gaat doen wat bij jouw past? Misschien ziet het er mooi uit, maar is het niet iets waar jij energie van krijgt. Dus wanneer het antwoord 'NEE' is, kun je het lekker los laten om meer rust en orde in je hoofd te krijgen.

Wanneer het echt belangrijk is, dan ga je door naar de volgende vraag:

HEB JE ER NU INVLOED OP?

We kunnen ons zo druk maken over bijvoorbeeld over het weer. Het weer is waarschijnlijk een van de meest besproken onderwerpen in Nederland. Jeetje zeg, wat kunnen we ons daar druk over maken. Wanneer je je er druk over gaat maken en er een stevige emotie overheen komt, dan stel je je de vraag of je er nu invloed op hebt. Zo niet, dan kun je die van je lijstje strepen.

Zo ja, ga dan naar de volgende vraag.

ZIJN HET JOUW ZAKEN?

Soms zitten we ons zo met iemand anders z'n leven te bemoeien, dat we dat niet eens door hebben hoe erg dat is. Hij of zij zou dit moeten doen, want alleen dan gaat het goed komen. Vraag jezelf dan of het wel jouw zaken zijn. Misschien heb je er invloed op en is het super belangrijk. Is het niet nog belangrijker dat iemand, een bedrijf of het universum zelf mag bepalen wat er gaat gebeuren?

OP ALLE VRAGEN 'JA!' GEANTWOORD

De onderwerpen die jouw aandacht nodig hebben, die zijn belangrijk, daar heb jij direct en ook nu invloed op en het is wel degelijk jouw zaak of jouw verantwoordelijkheid. Dat zijn de onderwerpen die voor jou overblijven om mee bezig te zijn. Nu is er weer rust en orde in je hoofd.

Drukte in je hoofd? Nu is er weer rust en orde. Yes!

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

JE RUST IS JE TRAINING