DYNAMISCHE DONDERDAG

SPORTMET

GEBRUIK JE HERSENEN OM BETER TE WORDEN

Train je alleen je lichaam of gebruik je ook mentale tools om je prestatie te verbeteren? Veel mensen volgen een sportprogramma of dat nu bij de vereniging is, in de sportschool, of eentje van het internet geplukt. Het maakt niet eens uit om welke sport of beweging het gaat. Heb je er ooit weleens op gelet of er in het trainingsprogramma ook ruimte is gemaakt om je mentaal sterker te maken of je beter voor te bereiden? Ik wil er graag eentje aan je introduceren…

DE SUPERHELDEN POSE!

Uit onderzoeken is gebleken dat deze tip daadwerkelijk een positief effect kan hebben op je prestatie, hoe kinderachtig het misschien ook mag klinken. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete superheld te kiezen en een bekende pose na te doen van deze persoon, tekenfiguur of animatie. Ik heb op de foto gekozen voor de Superman pose na een heerlijk stukje hardlopen.  Iedereen heeft (stiekem) wel een superheld.

HET ORIGINELE ONDERZOEK

Het onderzoek (Harvard 2012) geven weer dat als je 5 minuten in een Power pose staat voordat je iets belangrijks gaat doen, zoals een sollicitatiegesprek of een belangrijke vergadering, dat je dan beter presteert. En deze mentale tool is verder ontwikkeld op de individu in de sport. Er is een combinatie gemaakt van jouw beste trainingen, de kracht die jouw superheld je geeft en wanneer jij graag wilt presteren.

IMPLEMENTATIE

Elke keer doe je jouw superheld pose in de training wanneer je iets heel goed hebt gedaan of iets heel goed voor je voelt. Bijvoorbeeld als je bijvoorbeeld in een heerlijke trance hebt gesport, of wanneer je een beweging technisch goed uitvoert, wanneer je iets beter hebt gedaan dan verwacht of wanneer je een mooie strategie voor jezelf hebt bedacht. Op dat moment ben je immers je eigen superheld en is het 10 seconden tijd voor deze pose.

EFFECT OP JOUW PRESTATIE

Elke keer sla je het positieve gevoel op wanneer je de pose doet. Dus wanneer je echt een prestatie wil leveren, dan ga je voordat je de prestatie gaat leveren een minuut in jouw superheldpose staan. Je hersenen herinneren zich hoe je spieren hebben bewogen in de goede trainingen waar je de pose hebt gedaan en op deze manier kan het effect van deze mentale trainingstool een onwijs positief effect hebben op de prestatie die je gaat leveren.

Er zijn een heleboel mentale trainingstools om je beter te laten presteren in je sport. Ik heb er nu eentje belicht die ik zelf heel leuk vind om te gebruiken. Het zorgt voor veel plezier in je training, het laat je groot voelen en het geeft je extra kracht om te presteren tijdens een wedstrijd.

superman pose

Voor welke superhelden pose kies jij?

SUCCES!

Lien

OOK INTERESSANT

GEBRUIK JE HERSENEN