WIELREN WOENSDAG

SPORTMET

BIKE FIT

Het wordt kouder en kouder en het is perfect weer om lekker binnen op een fietstrainer te zitten op je racefiets. Wat handig om dan meteen even te kijken of je je racefiets nog beter kunt afstellen op jouw lichaam. Kun je zelf een bike fit doen? Ja, natuurlijk! Jij voelt aan wat voor jou prettig is. Het is een afweging tussen comfort en wat het meest aerodynamisch is. Wil je zo aerodynamisch mogelijk op de fiets zitten, dan zal het comfort niet heel fijn zijn. Dus voordat je begint aan de bike fit, bedenk dan wat voor jou passend is.

Je kunt daar in ieder geval nu goed de tijd voor nemen, zodat je straks in het voorjaar meteen klaar bent voor de lagere afstanden qua fietshouding. Een bike fit kan echt ontzettend duur zijn, dus kijk deze video zodat je al een flink stuk of misschien zelfs helemaal je racefiets passend kan maken voor jou. 

In de video hieronder wordt uitgebreid laten zien hoe je zelf een bike fit kan uitvoeren, zodat je straks klaar bent voor de langere afstanden.
Gemaakt door het Global Cycling Network. Thanks!

Mocht je nog geen fietstrainer hebben, dan is er keuze genoeg. Klik op onderstaande button om fietstrainers te bekijken.

Ben je tevreden over de afstelling van je racefiets?

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

Kijk elke dag naar nieuwe tips & tricks in de triatlon community!

ER ZIJN NOG ZOVEEL WIELEN UIT TE VINDEN