MATERIAAL MAANDAG

SPORTMET

BESPAREN OP JE SPORTMATERIAAL

Elke sport die je beoefent, vraagt in meer of mindere mate een investering van je. Het is niet alleen de tijd die je vrij maakt om te kunnen trainen of om wedstrijden te kunnen doen, maar denk ook eens aan gezonde voeding, de aanschaf van sportmateriaal en soms zelfs tripjes om ergens anders te kunnen trainen. Niet iedereen heeft simpelweg het talent of het geluk om gesponsord te worden. Hoe kun je besparen op je sportmateriaal?

Mijn favoriete sport is triatlon en dat vraagt een zekere investering. Voor de zwemtraining heb je van alles nodig: zwemkleding, een zwembril, een zwemcap, plankje of pullbuoy,  een bidon, slippers, douchespul, handdoek en niet te vergeten de entree voor het zwembad nodig (in de zomer valt dit weg door in open water te trainen). Voor de wedstrijden komen daar nog eens een trisuit en een wetsuit bij. Wielrennen en hardlopen hebben hun eigen sportmateriaal, waarbij de racefiets het meeste geld kost. Tijd voor tips om te besparen op je sportmateriaal.

WAT HEB JE AL IN HUIS?

De allerbeste tip is om eerst te kijken wat je zelf al hebt liggen in huis aan spullen. Begin je met triatlon? Ga dan naar de eerste zwemtrainingen zonder dat je zwemcap hebt of goede zwemkleding. Ook een wetsuit is niet meteen nodig. Wanneer je enthousiast en gemotiveerd bent, dan wordt het tijd om zelf wat sportmateriaal aan te schaffen. Kijk goed wat je wel en niet nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een kaal hoofd? Dan is een zwemcap echt niet nodig. Beslis wat je echt nodig hebt en zo kun je besparen op je sportmateriaal.

SPULLEN LENEN

Vraag aan andere sporters of aan een vereniging of je sportspullen van hen mag lenen in eerste instantie. Vaak is dit slim om te doen, ook al ben je al langer triatleet. Je probeert spullen uit om te ervaren of dat ook iets voor jou is. Past het bij jou? Dan schaf je het ook aan en anders ga je nog even op onderzoek uit naar iets wat wel wat voor je is. Op deze manier geef je geen geld uit en verlaag je de kans op een miskoop.

GA VOOR TWEEDEHANDS!

Vraag aan atleten of je van hen spullen kan overnemen of zoek op Facebookgroepen of Marktplaats voor tweedehands spullen. Als je een racefiets of tijdritfiets wil kopen, dan kun je ook vragen naar tweedehands fietsen in een fietsenzaak. Een racefiets of tijdritfiets is een goed voorbeeld om tweedehands van iemand te kopen. Heb je er niet zoveel verstand van? Neem dan een deskundig iemand mee die met je mee kijkt. Tweedehands is echt een goede manier om te besparen op je sportmateriaal.

GOEDKOPE SPORTWINKELS

Er zijn tegenwoordig wat goedkopere (sport)winkel, bijvoorbeeld de Decathlon. Je kunt daar heel goed en goedkoop zwemspullen kopen, zoals zwemkleding,  een -bril, plankje, vinnen en zwemcaps. Ze hebben tegenwoordig ook Arena in het assortiment. Echt een super merk om in te zwemmen!  Bestel het online, laat het bezorgen en het komt zo naar je toe.

WACHT OP EEN AANBIEDING

Black Friday is natuurlijk de bekendste tijd wanneer bedrijven grote kortingen geven. Voor bijvoorbeeld sporthorloges is het dan een goede tijd om niet teveel te betalen daarvoor. Het nadeel van wachten op aanbiedingen is dat je het nog even met je 'oude vertrouwde' spullen zal moeten doen. Soms is dat echt de moeite waard!

In bepaalde maanden / weken van het jaar verkopen de Lidl of de Aldi bepaalde sportartikelen tegen een zachte prijs. Dan gaat het voornamelijk om fiets-, hardloopkleding en spullen en thermoshirts met een prima kwaliteit.

ZOEK EEN KORTINGSCODE

Voor vakantiereizen om daar te kunnen trainen, voor sportvoeding of -materialen, kun je op zoek gaan naar kortingscodes en dat is best handig om op die manier toch wat centen te besparen. Het nadeel is dat je soms best even bezig bent om een code te zoeken en dan blijkt die al verlopen te zijn.

GA VOOR EUROCLIX

Maak dan gebruik van Euroclix. Dat is een cashbackprogramma. Ga naar de website van Euroclix, meld je gratis aan en je krijgt ook nog een mooie welkomstbonus. Zoek je webshop waar je wil bestellen en via Euroclix wordt er een cookie meegestuurd, waardoor je een bepaald percentage van het bedrag dat je hebt uitgegeven terug wordt gestort op je account. Spaar je langer door, dan krijg je zelfs rendement over je gespaarde punten.

Voor het boeken van vakanties, bestellen van sportvoeding, sporthorloges en -kleding, is dit heel handig om honderden euro's per jaar te besparen op je sportmateriaal.

Bespaar op je sportmateriaal!
Hoe pak jij dat aan?

Aanbiedingen bij webshops
Vind je SPORTMET leuk? Dan kun je bijdragen door gebruik te maken van deze link om je in te schrijven voor het EuroClix cashback programma, waarmee je profiteert van hoge kortingen. Dankjewel!

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

JIJ BENT HET WAARD!