MATERIAAL MAANDAG

SPORTMET

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN 26 EN EEN 29 INCH MOUNTAINBIKE

De 26 en de 29 inch mountainbike zijn echt verschillend. Met de 26 inch kun je techniek goed trainen en met de 29 inch uithoudingsvermogen. Wil je een mountainbike aanschaffen, dan is het van belang om van tevoren een keuze te maken wat jij graag wil trainen. Hieronder worden de verschillen uitgelicht.

26 INCH

Het verschil is voornamelijk te zien in de omvang van de wielen van de mountainbike. Verder is de 26 inch mountainbike kleiner en vaak ook lichter. Op de 26 inch ben je een stuk sneller weg en het is makkelijker om verschillende bochten achter elkaar te rijden. De bike is door doordat deze klein is ook meer wendbaar. De 26 inch mountainbike was eerst de standaard.

29 INCH

Nu zie je steeds meer atleten op de 29 inch rijden. Dit is een grotere mountainbike en daarom ook vaak een stukje zwaarder. Daardoor kom je minder snel weg. Het accelereren gaat ook wat moeizamer dan op een 26 inch door de grotere wielomvang. Maar als je eenmaal snelheid hebt gemaakt, dan maak je het atleten op de 26 inch lastig om je bij te houden. Het is ideaal om hier wat langere fietstochten mee te doen.

KEUZEMOMENT

Wil je dus lekker technisch fietsen in de bossen met veel gedraai, kleine klimmetjes en ruige afdalingen, dan is de 26 inch de fiets voor je. Ga je voor langere fietstochten dan heb je weer meer aan de 29 inch.

TIP!

Naast of je een 26 of een 29 inch wil hebben, is het belangrijker om voor een goede framemaat en een goede afstelling van je mountainbike te gaan. Dan wordt het mountainbiken makkelijker en heb je minder kans op blessures. Hiervoor kun je terecht bij een fiets speciaalzaak. De fietsspecialist kan je hierover uitgebreid advies geven.

In de video hieronder wordt uitgebreid verteld wat de verschillen zijn tussen een 26 en 29 inch mountainbike en welke mountainbike het beste bij jou past.
Door Fiets!. Dankjewel!

Heeft de 26 of 29 jouw voorkeur?

Succes!

Lien

OOK INTERESSANT

WAT EEN SPUL!